Малко по малко

Vatican_Helicoidal_Stairway_by_AndySerranoТворението може да знае само това, което Бог му дава за всеки ден да знае . Ако то предварително знае, какво Твореца иска от него, то никога няма да има мир в себе си.

Има дни, в които си мислех, че моята любов е идеална, но когато ми се избистряше духовният поглед разбирах, че имам доста недостатъци. В началото не ги знаех всичките, понеже Божията любов така ги бе подредила, за да мога да ги разбера стъпка по стъпка. Само така можех да бъда запазена и смирена, само така можех да понасям себе си и околните.

Всеки ден аз чувствам как тези недостатъци, тези мръсни петна от очите ми, биват премахвани с идването на чистата Божия любов. Ние не можем да видим тези недостатъци, понеже ако ги видим, няма да можем да издържим на ужаса. И така, Бог ни оставя да си мислим, че сме съвършенни, докато продължава да премахва мръсните петна. От време на време усещам, че моят духовен растеж ми помага, само за да мога единствено да разбера, че има още доста път да извървя.

Тези недостатъци може да се видят само в огледалото на Божията истина, огледалото на Неговата чиста любов, в което като се оглеждаме, всичко което сме мислили за изправено, се оказва криво.

Катерина от Геноа

Не бъдете толкова наивни и самоуверени. Може да паднете на носа си толкова лесно, колкото всеки друг човек. Забравете за самоувереността – няма полза от нея. Търсете увереността в Бога.

1 Коринтяни 10:12 (The Message)